Idea untuk birthday dan goodies anak tema Cars

Hai. Jumpa lagi di post Idea untuk birthday dan goodiesย  anak tema Cars ini.

Saya kerap juga sediakan goodies tema ini rasanya memang tema yang popular juga sebab comel, ceria dan sesuai untuk boys tanpa mengira umur.

Oleh kerana untuk boys persediaan juga rasanya lebih mudah dan ringkas. Warna tema merah, putih dan hitam. Kalau dapat alas meja petak seperti ini lebih comel kan. Kotak kayu seperti itu anda boleh dapatkan di Ikea dan Mr DIY (pernah nampak).

Balang, piring di Parkson kalau pandai cari sekarang di kedai yang jual barang dari China (Hot Market etc) banyak jual dengan harga yang mampu milik.

goodies birthday anak tema cars

Pic: a&klolly

Atau gunakan mainan sedia ada tema Cars anak dan kon + belon seperti ini?

goodies birthday anak tema cars

Pic: Karasย 

Antara cara paling mudah untuk hias candy buffet birthday tema Cars anda adalah meletakkan goodies seperti cotton candy dan popcorn seperti ini.

goodies birthday anak tema cars

goodies birthday anak tema cars

goodies birthday anak tema cars

goodies birthday anak tema cars

Cuma perlu susunkan sahaja atas meja dan letakkan kek. Itu sahaja ๐Ÿ™‚ . Bagi popcorn cup seperti ini pula cuma perlu selotapekan rata tapaknya dan letakkan dalam bekas yang tepinya agak tinggi sedikit (macam dulang kayu di bawah ni) supaya ia boleh ditegakkan. Sebenarnya ia boleh tegak 90 darjah cuma saya sengetkan untuk tujuan photoshoot ๐Ÿ™‚ (forgive amateur like me).

Habis sahaja tiup lilin sudah boleh beri tetamu sebagai goodies.

goodies birthday anak tema cars

goodies birthday anak tema cars

Goodies birthday anak tema Cars yang kami sediakan ini boleh dipos ke seluruh Semenanjung Malaysia.

goodies birthday anak tema cars

goodies birthday anak tema cars

goodies birthday anak tema cars

goodies birthday anak tema cars

goodies birthday anak tema cars

goodies birthday anak tema cars

Tak susah sebenarnya untuk sediakan meja birthday anak sendiri tema Cars ini. Yang penting anda tahu anak memang sukakan tema ini supaya dia merasa enjoy dan excited dengan persiapan sehinggalah hari party nanti.

Pilih hiasan yang tidak terlalu mahal dan berbaloi digunakan sekali sahaja sebab tahun depan mungkin dia akan pilih tema lain pula. Biasanya begitulah kan ๐Ÿ˜€

Barang yang berbaloi dibeli untuk digunakan adalah meja lipat bankuet, cake stand (boleh cari di Aeon atau Parkson) dan piring-piring satu warna (bukan ada corak kartun-kartun) sebab kita mahu gunakan setiap tahun dan untuk adik atau kakak abangnya juga.

Elakkan anda jadi terlalu penat, pening kepala dengan persiapan sehingga tidak enjoy pula nanti. Jika nak mudah order goodies yang sedap dan comel (ehem) boleh order dengan saya Diana di 012-9061272. Saya selalunya akan memudahkan urusan pelanggan sebab saya pun seorang ibu juga trust me saya faham betapa kita ada 1001 perkara nak buat setiap hari kan.

It is ok and great to DIY your kids birthday party but you have to delegate the tasks (to hubsie, their auntie uncle etc). Sometimes superheroins like us need help too rite (from other Avengers haha)..

So keep calm, enjoy the preparation and let your boy enjoy his Cars theme birthday soon.

Terima kasih membaca post Idea untuk birthday dan goodies tema Cars ini. Bye!